Krigeren og partneren

Om det svære forhold mellem to elskende, hvor den ene skal rejse ud – og den der er efterladt derhjemme. Det kan være så svært, at sende sin elskede af sted! Og det kan være så svært, at glæde sig til udsendelsen – og vide, at man gør sin elskede ked af det.

Savn, bekymring, frustration, vrede, følelse af svigt, uvidenhed, ensomhed, jalousi, glæde og mange andre følelser kan vælte ind over jer og gøre forholdet svært at være i. Jeg arbejder med håndgribelige metoder til, hvordan I forbliver stærke sammen gennem hele forløbet. Jeg er på 17. år gift med min egen kriger, har sendt ham af sted et utal af gange, og kender derfor til udfordringerne.

At være professionel soldat er et valg

Det er et valg du tager, måske fordi det er et kald for dig, fordi du ønsker at gøre en forskel for dig selv og andre – eller måske er det livsstilen, som tiltaler dig. Under alle omstændigheder er det et valg, du sikkert har tænkt godt igennem.

Ofte følger der udsendelser til konfliktområder med i dit valg, af kortere eller længere varighed. Selvom du brænder for det du gør, kan det være rigtig svært at tage af sted, om du er single eller har en kæreste/ægtefælle. Du forandrer dig – inden du skal af sted, mens du er af sted, og du er ikke helt den samme, når du kommer hjem.

De ting, du ser og oplever, kan påvirke dig som menneske – og det kan også påvirke din seksualitet og din sexlyst. Det er ikke unormalt efter udsendelser til konfliktområder, og det vigtigste er at få talt om og arbejdet med det, så du kan ændre det, du ønsker at ændre!

Parforholdet

Skal din kæreste/ægtefælle udsendes, kan det være rigtig svært at håndtere de følelser, der følger med.

Skal du fortælle den derhjemme, når du har oplevet noget grimt? Skal den derhjemme fortælle dig, om det store savn det er at undvære dig? Er det okay at sige noget, der måske gør den anden ked af det, når I taler i telefon? Hvor tit skal I tale sammen osv.

Når du så kommer hjem – ja, så er du altså ikke helt den samme, som da du tog af sted. Alle de ting, I måske ikke fik talt om, mens du var væk, ligger nu som en stor fyldt ballon, som er lige ved at sprænges. Du har måske ikke lyst til at være hjemme, hvor alting pludselig virker så banalt og næsten ligegyldigt. Du savner dine kammerater og jeres snak – og din kæreste/ægtefælle forstår det ikke.

At være den derhjemme

At være i forhold med en professionel soldat, kan være en kæmpe udfordring. Kærlighed i langdistanceforhold er altid en udfordring, og når det også indebærer frygt og bekymring, er der en ekstra dimension indblandet.

Er du modstander af, at din kæreste/ægtefælle skal udsendes? Er du bange for, hvad der skal ske med jeres forhold? Er du bange og kan slet ikke overskue situationen? Eller er din elskede lige kommet hjem, og kan du ikke kende ham/hende igen? Har jeres sexliv forandret sig – eller virker det ikke længere, som om han/hun har lyst til dig?

Få nu snakket om det og kom helskindet igennem udsendelser og svære tider!

Jeg glæder mig til at se jer.

KONTAKT