Jeg husker selv min første brunstbrølstur meget tydeligt og får stadig gåsehud og et sug i maven, når jeg tænker på det. Følelsen inden i er en blanding af urkraft, grounding – og en stor ydmyghed over at få lov at se dyrene folde sig ud i deres eget element. Det er så storslået og så nærværende, så kraftfuldt og så spektakulært at se – og høre. Jeg er helt sikker på, vi får en oplevelse for livet denne aften/nat.

Her er lidt testimonials om, hvad andre deltagere har sagt om Skoven kalder:

“Turen i skoven vil jeg sent glemme = dejlig, god, positiv oplevelse. Jeg fik det med mig – bare at være til og “genopdage” og bruge sanserne. Selv om vi var 12 kvinder sammen, var det rart, at man ikke nødvendigvis skulle præsentere sig, udstille sig, eller iscenesætte sig selv, men kunne bare være sig selv, sammen. Naturen gør noget godt for os. Jeg går dagligt ture herhjemme i skov og mose. Jeg vil fremover blive bedre til bare at sætte mig i naturen, være stille og meditere.

Til slut, stor ros til dig for din skønne, rolige væremåde og ros for et super arrangement.”

Jytte

“Turen med Freya var helt fantastisk, en masse oplevelser på kort tid. Følelsen af afslappethed, hygge og sansning sad i min krop længe efter hjemkomst.

En gåtur om aftenen i solnedgangen hvor jeg mærkede energien fra de andre glade mennesker omkring mig, mærkede hvordan temperaturen stille og roligt faldt, kinderne blev koldere jo mere solen forsvandt, duften af kulde fandt vej igennem næseborene og gav en frisk duft. Det var en skøn gåtur. At sidde ved bålet efter at solen var gået ned og mærke at ryggen var lige så kold som forsiden var varm, høre hvordan fuglene pippede og pludselig var der bare helt stille.

At opleve den forvandling naturen tager på få timer og hvilke sanser det tænder i vores krop og hvilken virkning det har dagene efter. Det kan kun på det kraftigste anbefales. Tak for turen Freya.”

Dorte

 

“Stilhed er befriende og skærper andre sanser.

Naturen er kraftfuld – fuldmånen fuldender oplevelsen.
Bare sidde og kigge ind på bålet fylder mig med ro og ydmyghed over det enkle.”

Mette

 

“Sikke en fantastisk oplevelse, at være med til “Skoven kalder”. Her blev naturen oplevet med nærvær og stilhed, og med super god guidning af Freya. Det var en meget speciel og god oplevelse at meditere og prøve trommerejsen i naturen, mens bålet knitrede. Og ikke mindst at alle var så deltagende og imødekommende, også selvom jeg kom alene. 

Det flotte måneskin var helt fantastisk, og jeg har aldrig oplevet det SÅ smukt, som når det skinner ned mellem træer og shelters.

Jeg kan varmt anbefale denne oplevelse, som giver fornyet energi, og stof til eftertanke. Det ER sundt at trække stikket, og komme ud af vores comfortzone. Det er ikke sidste gang at jeg skal have denne oplevelse.”

Lisa

“Efter en hård arbejdsweekend ankom jeg til den smukkeste og mest fredfyldte plet i skoven ved Borbjerg Plantage med et nybygget shelter-område med stor bålplads i midten. Bortset fra Freya kendte jeg ingen af de øvrige kvinder, der havde meldt sig til bålmad og brunstige brøl. Men efter at have pakket ud og fundet mig til rette i stilheden, guidede Freya os gennem en dejlig meditation inklusiv en trommerejse, der pr automatik forbandt os. Vi fik en behørig introduktion til krondyrets historie inklusive årscyklus – meget spændende, informativt og lærerigt. Derefter indtog vi en fantastisk middag, lavet på bålet naturligvis. Intet manglede til opholdet, selv toiletpapir og hyggebelysning på muldtoilettet var der sørget for. Lige omkring solnedgang begav vi os i samlet flok gennem skoven ud til skovbrynet op af en åben mark, behørigt instruerede om at gå i stilhed og andre væsentlige detaljer der hører sig til, når man skal nærme sig det største fritlevende dyr i den danske natur.

Vi indtog første parket i række og udstyret med kikkerter fik vi et helt eventyrligt indblik i hvad der foregår i en stor flok krondyr når hannerne er i brunst og jagter de mange hinder, der findes i de adskillige flokke der bor og opholder sig i de store plantager. Magisk! Brøl, der tilnærmelsesvist minder om køer der bliver adskilte fra deres kalve, trampen af de stressede hove der jagede frem og tilbage over markerne og store gevirer der buldrede sammen i kampen om pladsen for hindernes gunst. Nærmere beskrivelse kan ikke gives – det skal simpelthen opleves. Efter mørkets frembrud hjalp den skyfrie himmel og næsten fulde måne os til at skimte bevægelserne bag lydene.

Det blæste lidt op og efter 1½-2 timers iagttagelser gik vi tilbage til lejren og – hjulpet af en mundfuld lækker whisky – lagde os til ro 3 og 3 i hvert shelter til natten. Op klokken godt 5 – hurtig påklædning, en kop kaffe og så afsted igen. Samme stemning, masser af brøl og fantastisk at være sammen som kvinder i denne totalt maskuline energi, wauw.

Én af kvinderne skulle på arbejde, så vi gik tilbage til lejren og spiste lækkert morgenmad (blandt andet havregrød med de lækreste ingredienser – over bål). Herefter gik de resterende af os igen afsted på listende fødder, denne gang ind i skoven. At opleve skoven en morgenstund, ovenikøbet med en smuk, stigende sol fra øst, og mærke det liv der befinder sig i knæ- og øjenhøjde, er endnu et betagende indtryk, der bør være alle mennesker forundt. Det er en verden helt for sig og i særklasse, der befinder sig i denne dybe ro. Vi hørte flere brøl og så et par enkelte hinder, der elegant skred over stierne i det dugdrevne græs. Vi pakkede sammen og nogle havde plukket svampe og hyldebær med sig på vejen rundt – hvad det store, gratis naturspisekammer dog ikke er fuldt af.

Et sammenfattende indtryk for mig er: Vi har brug for naturen. Ja vi kan ikke leve uden den. Med respekt og ære i hu for den, viser den os sin pragt og væren uden blusel, uden fotoshop eller modifikationer. Den er som den er, inklusiv de dyr og madvarer den bringer med sig. Den føjer ingen, men byder os gerne indenfor til et eventyr, hvis vi vil værne om den på naturens vilkår. Du får ikke bedre muligheder for en sanselig rejse end ved at takke ja til ét af Freyas arrangementer og oplevelser i naturen. Hold øje med hende, hun vil hjælpe dig med at få et indblik i det dyrebareste skattekammer der findes på jord.

Tak for oplevelsen, Freya. Jeg glæder mig til mange flere sammen med dig ❤ “

Helle Fjord, selvstændig på alle måder, livsnyder, kvinde og rasende forelsket.

KONTAKT