Når tingene ikke går som man ønsker sig… sig hej til et skævt bækken! #skridsmerter (del 2)

november 29th, 2017 Posted by Freya privat 0 thoughts on “Når tingene ikke går som man ønsker sig… sig hej til et skævt bækken! #skridsmerter (del 2)”

Du undrer dig måske over, hvorfor jeg deler de her personlige ting med dig, som  #skridsmerter #skævtbækken #tankemylder #liveterandetendendanspåroser

Female Power

Det skal jeg sige dig, hvorfor jeg gør. For det første er det ikke normalt, at der er stille fra mig så længe! Jeg har brug for at dele, at jeg er her, at det ikke nødvendigvis er let, men at jeg kommer stærkt igennem det. Det er også en måde at forholde mig til min situation og kunne komme videre… slippe tankemylderet! Og så ved jeg, at der er andre derude, som også er udfordrede – I skal vide, I ikke er alene!

Fik du ikke læst del 1, så find den her.

This is me – den stærke, powerfulde, overskudsagtige, sommetider-lidt-for-meget-efter-nogens-mening, ærlige Freya er også et helt almindeligt menneske. Oftest vælger jeg dog at være positiv, acceptere det der er svært, men gå stærkt videre… Livet er bare sommetider skrøbeligt! Ved at dele min sårbarhed håber jeg også at kunne give noget til andre…

Det starter vel mest som en følelse af stress, tungsind og træthed… altså sådan mere end efterårstræthed… Jeg forstår simpelthen ikke, at jeg har det sådan og er bare klar over, at jeg er nødt til at gøre et eller andet ved det. Jeg får en tid hos min egen læge, som er en skøn og forstående en af slagsen. Hun vil egentlig allerhelst sygemelde mig helt, men sådan fungerer tingene jo ikke, når man er mig og er selvstændig!

 

Når man er graver, finder man ting og sager!

Handlingsorienteret som jeg er, begynder nu rejsen ind i forståelse af røntgenbilleder og beskrivelser af MR-scanninger…

Efter en snak med min gode ven og akupunktør, får jeg fat i mine røntgenbilleder på Viborg Sygehus. De blev taget i starten af 2015 efter en del beklagelser hos min læge om mine smerter. De gav tilsyneladende ikke årsag til nogen særlig bekymring (fra lægernes side), jeg blev i hvert fald ikke orienteret om det andet, end at der er degeneration i min lænd, altså slidgigt.

Årsagen til, at min nåleven Kim gerne vil se billederne er egentlig fordi han gerne vil udmåle min benlængdeforskel. Vi ved nemlig, at mine ben ikke er lige lange – men han vil gerne måle dem ordentligt ud, så jeg kan blive rettet op med noget i eller under mine sko. Det kan tage en masse energi at kompensere for forskellig benlængde (det havde jeg sgu ikke lige tænkt på, men okay, it makes sense)!

Kim åbner billederne og siger ganske kort: “Jeg kan sgu godt forstå, du har det skidt”! Det viser sig nemlig, at mit bækken er åbenlyst monster skævt og det er nok her, hele problematikken starter! Et skørt skævt bækken, som sandsynligvis stammer fra en rigtig træls bækkenløsning for… 23 år siden!

Han kan også se degeneration i min nederste del af lænden – og han kan se, at der er ikke meget plads mellem ryghvirvlerne. Faktisk er der næsten ingen plads! Samtidig er min rygsøjle skubbet skæv ifm mit bækkens skævhed. Okay – det er jo rent fysisk, tænker jeg… Men alting hænger sammen, det er jo også sådan jeg selv ser på det jeg laver!

 

Som at få en spand kold vand i hovedet…

Just chock me! #skridsmerter

Følelsen inden i, sådan cirka!

En bækkenløsning, der ikke er blevet rettet giver overbelastning af nervesystemet og skaber en masse rod, og det kan give netop de symptomer jeg har: Kroniske smerter, træthed og en form for depressiv tilstand. Det føles egentlig lidt, som om jeg får en spand kold vand i hovedet!!! Det lyder bare totalt surrealistisk og jeg har sgu svært ved at ta´ det ind… og allermest forstå, hvorfor man kan få taget røntgenbilleder af lænden og de KUN kigger på, om der er slid og intet andet!

Jeg får akupunktur og har faktisk et par smertefrie dage og nætter. Det husker jeg ikke, hvornår jeg sidst har haft i den her grad! WOW den følelse af at vågne om natten og IKKE have ondt, det er SÅ crazy!

Men jeg siger dig… alle de tanker, der kunne rende igennem mit hoved efter den besked! Hvor skørt det er, at en så gammel skade kan have lavet så stor skade… Hvorfor ingen har talt med mig om noget så åbenlyst som det, vi kan se med vores blotte øjne… Kan det rettes op… Hvad skal der til… Hvem kan… og hvornår?

Tankerne flyver rundt i hovedet på mig og jeg tænker, jeg vil have fat i beskrivelsen fra den MR-scanning, jeg også fik lavet i 2015. Da røntgenbillederne ikke viser “noget særligt” og jeg bare får en besked om degeneration, bad jeg om at benytte min sundhedsforsikring og få lavet en MR-scanning.

Og ja – vi tager da bare lige et kapitel mere i den her blog i morgen, hvor jeg fortæller lidt om, hvad resultatet af den 2 1/2 år gamle MR-scanning viste…

#skridsmerter

Jeg holder stadig hovedet over vandet, men shit, hvor er det en tur i den helt store rutchebane #skridsmerter #dontmesswithme #jegkommerstærktigen

KONTAKT